Pittige speklapjes

Pittige speklapjes

Pittige speklapjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 speklapjes
1 el sambal
2 el oesterssaus
1 ui
300 gr basmatirijst
100 gr gekookte ham
75 gr spitskool
50 gr ui
1 teentje knoflook
peper en zout
8 eieren
50 cc room
50 gr peterselie
50 gr bieslook
peper en zout

Bereiden

Smeer de speklapjes in met sambal, oestersaus en gehakte ui. Laat de speklapjes ca. 15 min marineren. Bak de speklapjes in een droge pan aan beide zijden krokant.
Blus de speklapjes af met water en laat ze nog ca. 20 minuten sudderen.Kook de basmatirijst in water met zout in ca 12 min gaar. Snijd de ui, gekookte ham en spitskool in fijne blokjes.
Bak deze ingrediënten in olie, voeg de rijst toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten door. Snijd de peterselie en bieslook fijn, klop de eieren los, voeg de fijngesneden kruiden en peper en zout toe en bak hiervan een omelet in een beetje olie.
Leg de speklapjes op borden en rangschik de gebakken rijst en de omelet erbij. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus